Už bych snad i uvítal, aby nám vládli Němci.

Zrušil bych český parlament i celou českou vládu i s prezidentem. Výměnou za německý systém řízení státu včetně jeho pravidel a zákonů. Ačkoliv máme stále důvod nemít Němce v lásce, horší by to nejspíš nebylo…

To, co tu předvádí naši politici a státní úředníci typu Rampulů, Nečasů, Drábků, Dobešů a mnoha a mnoha dalších ve válce o koryta a miliony či miliardy do vlastních kapes nebo kapes kamarádů z šedé ekonomiky, mafie a jiných spřátelených osob, by mohlo ve velké míře vymizet, kdyby nám Němci nastolili svůj řád a organizaci. A především míru slušného chování a trestání korupce.

Vždyť, proboha, co je to za lidi, co se stále derou u nás k moci a cizími penězi hýřící? Jak se opovažují tvrdit, že pracují – tak jak slíbili – pro lidi a pro Český stát? Kde berou tu nekonečnou drzost, se kterou naprosto veřejně ukazují slušným lidem pomyslně zdvižený prostředníček?

Netvrdím, že Německo je bez chyb a bez případů korupce. Nějaký ten skandál se prostě odehraje, ale ve srovnání s tím, co se děje u nás, jsou to drobnosti.

Rozdíl obyčejný člověk pozná okamžitě kdekoliv. I z chování obyčejných lidí a jejich nálady. Opět jsem pár dní byl na cestách po Německu. A když už dnes nejsou žádné hranice a kontroly, i za tmy poznáte, kde se nacházíte. Počínaje slušným chováním řidičů k sobě navzájem na silnicích, slušném chování lidí v obchodech, hotelích, institucích, firmách… A pak přejedete hranici a nestačíte se divit.

Kdekoliv je běžné vystavovat zboží na ulici a nikdo „z místních“ si nedovolí přijít a cokoliv ukrást. U nás organizované gangy i jednotlivci okrádají za bílého dne obchodníky uvnitř jejich obchodů – naprosto beztrestně. Neslyšel jsem, že by v cizině přijel k benzinové pumpě někdo, kdo natankoval a odjel bez placení nebo pumpu ještě přepadl. Kamery - nekamery. Kde takoví lidé berou inspiraci k takovému chování? Logicky – krade kdejaký politik, úředník…. Proč bych nemohl krást já?

Ano, my jsme bezpochyby velmi zručný a šikovný národ, kreativita a aktivita je naše deviza, ale nemáme už nic jiného? Média nás udržují v permanentně naštvaném stavu informacemi o tom, kdo kde co ukradl, vytuneloval, vyhodil někoho, kdo na své místo byl přijat nějakým předchozím vedoucím, podvody v obchodech s potravinami, pančování benzínu a nafty, krádežemi za bílého dne, vraždami, zabíjení dopravními nehodami v opilosti nebo pod vlivem drog či bez řidičského oprávnění… přeplněnými věznicemi a beztrestností všech těch lumpů, kterým jeho výsost prezident nakonec udělí milost a naopak vysokými tresty za panáčky v semaforech, fousy a parohy, přimalované na volební plakáty…

Tohle na západ od nás opravdu v takové míře nenajdete, neuvidíte a neuslyšíte. Ryba hnije od hlavy a ta naše ryba je už v rozkladu skoro celá. Jaký pán, takový krám. Když je politik zločinec a darebák, jak pak má být slušný obyčejný občan? Škoda jen, že spravedlnost je jen ve filmech, kde si jí musí získat dobrý šerif.

Nám byl v takových případech dobrým šerifem vždycky cizinec. Kdykoliv nám cizinec přestal poroučet, mnozí z nás (Čechů) zvlčeli a začali se chovat jako mocipáni s neomezenou mocí a beztrestností.

Že nejsem vlastenec? Ale jsem a velký. To ti, co tu nu nás vládnou, vlastenci nejsou a nikdy nebudou. To slovo neznají. Znají jen mnoho způsobů, jak klidně prodat vlastní národ, jen  když oni z toho budou mít profit.

P.S. To je důvod, proč bych uvítal, aby nám pravidla hry určovali klidně i Němci nějakým centrálním řízením ala Německý stát. Alespoň na pár let, než se situace zlepší…

....a tady je další příklad : http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/prace/clanek.phtml?id=734148

 

Autor: Aleš Baloun | úterý 28.2.2012 7:30 | karma článku: 31,40 | přečteno: 1502x